maandag 29 april 2013

Voor u getest: Groupon en Berytus

Gisteren hebben we een GROUPON aanbieding getest bij het Libanees restaurant Berytus in Evere.

Helaas was het geen onverdeeld succes, noch wat betreft het restaurant, noch wat de Groupon aanbieding beloofde.

Eerste opmerking was dat het restaurant eigenlijk geen "restaurant" was maar een veredelde snackbar. Je weet wel, zo'n frituur met goedkope stoeltjes en tafeltjes, witte muren en aan het einde een toogbank met groenten en vlees achter glas.

Het was er koud, en de sfeer niet erg aangenaam.
Onze Groupon gaf ons per persoon recht op 3 koude mezzes, 1 warme, een mix grill met humus en salade, en een dessert. Totale prijs (volgens de voucher) was 65 euro, maar wij moesten slechts 28 euro betalen.

De koude mezzes waren uitstekend, en hebben ons lekker gesmaakt: gerechten op basis van kikkererwten, taboulé, linzen en aubergines.

Op de warme mezzes moesten we lang wachten. Zo lang dat we vreesden dat ze ons vergeten waren. Maar blijkbaar doet het "restaurant" ook dienst als afhaalzaak en die klanten hadden blijkbaar voorrang.

Toen de warme mezzes (calamares en pikante worstjes) arriveerden, hadden we grote honger en keken we al uit naar het hoofdgerecht.

Het hoofdgerecht was een echte afknapper en de reden waarom we met een slecht gevoel naar buiten gingen. Op de voucher stond namelijk dat het een mixed brochette was met salade en hummus. Van de salade en de hummus was er geen zicht, en de brochette was gewoon een paar stukjes vlees op een verder leeg bord. Zeker niet de "5 brochettes" zoals vermeld op de voucher

Toen we de serveerster vroegen of er geen bijgerecht was, zei ze dat de Groupon deal gewoon een mixed brochette was met verder niets.

We hebben verder niet aangedrongen maar stilletjes ons dessert (een flan) opgegeten. Ik heb toch nog even vlug hun menukaart bekeken (waarin duidelijk vermeld staat dat de mixed brochettes met salade en hummus geserveerd wordt) en de maximumwaarde van hun aanbieding kwam op 60 euro (en niet 65 zoals beweerd werd in de voucher).

Ik kan begrijpen dat je bij Groupon je kritische houding een beetje moet verminderen, omdat je nu eenmaal minder betaalt. Maar dat betekent niet dat je dan ook een minderwaardig aanbod mag verwachten.

Ik stuur Groupon vandaag nog een klacht, en hou jullie op de hoogte van hun reactie:

edit: klacht gestuurd naar Groupon op 29/4/2013 om 11u31

p.s. het adres van het restaurant Berytus : Hendrik Consciencelaan 86, 1140 Evere telefoon: 0488.324.404

Geen opmerkingen:

Een reactie posten