dinsdag 16 september 2014

Voor u getest: Netflix in België


Binnen een paar dagen is het dan zover, dan komt NETFLIX naar Vlaanderen!

De meeste apps zijn nu al te downloaden (iOS, Android, Samsung TV, PS3&PS4, Xbox One...) en iedere gebruiker zal Netflix een hele maand gratis kunnen uittesten.

Ons testteam zal alvast een hele maand geen andere televisieprogramma's meer bekijken (met uizondering van het journaal op EEN) maar genieten van het Netflix aanbod.

Wat is Netflix nu eigenlijk en is het iets voor jou? Lees verder en beslis zelf.

Netflix is een nieuwe, legale manier om tv te kijken: Er is geen behoefte meer om te zappen tussen verschillende kanalen, maar je zoekt gewoon in een ruime collectie films, series en documentaires of er iets interessants is. En dan kan je de film direct streamen op TV, XBOX, PS3, tablet, smartphone, laptop,...

De prijs: 8,99 euro zou het kosten voor een hele maand.

Wat krijg je daarvoor?

a) Toegang tot een ruime catalogus. Hij is wel niet zo ruim als die in de Verenigde Staten, maar we zijn ervan overtuigd dat je de eerste maand tijd tekort zult hebben om alle goede films en series te bekijken.

We deden de test met de top 50 films van IMDB en de top  25 van series.

Netflix scoort goed, het aanbod is aanvaardbaar (wel minder uitgebreid dan op iTunes of Belgacom/Telenet, maar daar moet je al makkelijk een paar euro neerleggen om een film gedurende 48 uur op je digicorder te krijgen).

b) Snelle streaming: ja, dat maken ze waar. Ze comprimeren de films waardoor de streaming snelheid aanvaardbaar is.

c) Goede kwaliteit: alles hangt af van je internetverbinding, bij SuperHD films (minder gecomprimeerd) heb je inderdaad een snelle verbinding nodig. Maar verder is de beeldkwaliteit nooit storend laag

d) legale films: gedaan met illegaal downloaden, met het binnenhalen van virussen, met het risico te lopen dat er ooit een politierazzia in je huis plaatsvind: voor minder dan 9 euro per maand kan je met een gerust hart zoveel films bekijken als je wil.

e) Gescheiden profielen: je kan met één account meerdere profielen maken. Dat is vooral handig als je partner of kinderen naar een ander soort films kijken dan jij. Netflix gebruikt namelijk een SmartSearch om films te zoeken die aansluiten op je vorige kijkgedrag.

Voordelen
  • Afspeelbaar op (bijna) alle toestellen;
  • Beeldkwaliteit OK;
  • SmartSearch & intelligente kijksuggesties;
  • Groot aanbod aan series, sommigen exclusief voor Netflix;
  • Goedkoop;
  • Abonnement maandelijks op te zeggen, dus in het slechtste geval ben je 8,99 euro kwijt.
Nadelen
  • Filmaanbod zou wat uitgebreider mogen zijn;
  • Sommige ondertitels zijn moeilijk te lezen
  • Voorlopig nog beperkt Vlaams aanbod.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten