woensdag 25 mei 2011

Shaun White Skateboarding loopt op wieltjes


Ik had dankzij Ubisoftbe het spel Shaun White Skateboarding (SWSB) gewonnen en heb dadelijk mijn plank uit de kast gehaald om een paar rails te grinden. Serious skating, Dude!

Als meisje heb ik vroeger nooit veel affectie gehad met skateboarding. Bij mij was het meer rolschaatsen en later inline-skating. Ik was dus niet overtuigd dat SWSB een interessante aanwinst zou zijn in mijn (bescheiden) PS3 collectie. Gelukkig was ik al na een paar rondjes in het skatepark van het tegendeel overtuidgd: SWSB is het ideale spel voor niet-skaters die eens wat anders willen dan rondjes draaien met een opgefokte Ford Fiesta op een saai circuit.

Ubisoft is erin geslaagd om een goed verhaal te bouwen rond de skateboarding sport en voor je het weet is het 3 uur 's nachts en wil je nog een paar nieuwe tricks leren.

Je bent namelijk een rebelse skater in een autoritaire wereld zonder kleur. Het is verboden op te vallen, een eigen mening te hebben, te stemmen en natuurlijk mag je ook niet skaten. De leider van het verzet, Shaun White, werd onlangs gearresteerd en de vrijheid van het volk rust nu in jouw handen (die van mij dus!). Door middel van tricks en perfecte skatepartijen kan je gelukkig de strijd aan met de dictatuur en geef je opnieuw kleur aan de wereld rondom jou.

Verwacht van SWSB geen echte skatesimulator pur sang, want daarvoor zijn de controls ietsje te gemakkelijk. Ik had verwacht om elke 10 seconden op mijn gezicht te vallen (zoals een echte beginneling betaamt) maar niets is minder waard: de controles zijn verrassend eenvoudig en hoewel het nog lang zal duren voor ik alle tricks onder de knie heb, is de learning curve perfect aangepast aan mijn stijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten