maandag 15 november 2010

Vrouw van de Dag op Yunomi

Op de website van Yunomi kiezen ze elke dag een 'Vrouw van de Dag'. En ja hoor, vandaag ben ik 'Vrouw van de Dag'. Nee, ik heb geen geslachtsoperatie ondergaan, maar ik vermoed dat het naar aanleiding van Vaderdag is.

Wat wil jij over jezelf vertellen?
Ik zie hier op Yunomi heel wat vrouwen, maar het is toch belangrijk te tonen dat wij mannen ook een rol spelen in het dagelijkse leven. Wij nemen ook beslissingen in verband met de opvoeding van onze kinderen, doen ook boodschappen, en wij zijn eveneens bewuste consumenten. Achter elke grote man staat een vrouw, hoor je sommige mensen wel zeggen. Maar naast elke vrouw staat vaak ook een man. Vandaar dat ik mezelf graag even voorstel als Man van de Dag!

Ik ben een echte duivel-doet-al. Er zal wel geen onderwerp zijn waarover ik geen mening heb, en ik leer altijd graag bij. Ik heb trouwens een website die levenslangleren.be heet, en die geeft goed aan hoe ik omga met de overvloed aan informatie die ons dagelijks bestookt. Het is fijn om een beetje orde te scheppen in de chaos van het dagelijkse leven.

Hoe ziet jouw (favoriete) dag eruit? Beschrijf een dag naar keuze.
De ideale dag is onderverdeeld in tijd voor mijn vrouw en dochter, wat tijd voor mezelf, en ook wat voor vrijwilligerswerk of nuttige arbeid. Helaas gebeurt dit niet vaak genoeg, want met een volle dagtaak als lesgever, vertaler én fotograaf blijft er vaak weinig tijd over voor al die andere leuke dingen die het leven zo boeiend maken. Gelukkig plan ik altijd wat adempauzes in. En tijdens de vakantie kan ik de batterijen terug opladen.

Wat doe je het liefst als je wat tijd hebt voor jezelf?
Fotograferen is mijn passie, en als ik wat tijd heb, trek ik erop uit om plaatjes te schieten. Vroeger was het voornamelijk natuur en architectuur, maar tegenwoordig specialiseer ik me in Urban Exploration. Dat is het fotograferen van vervallen huizen en patrimonium. Ook krijg ik veel aanvragen voor modellenwerk.

Waar ben je trots op? Heb je iets ondernomen, bereikt of ben je gewoon trots op waar je staat?
Ik ben heel trots op het werk dat ik geleverd heb voor het opstarten van www.bewelcome.org, een non-profit organisatie die probeert om reizigers/toeristen in contact te brengen met het échte lokale leven, door gratis accommodatie aan te bieden over de hele wereld. Tot voor kort was ik daarvan de voorzitter, en over de leuke ervaringen die ik daarmee heb opgedaan kan ik een volledig boek schrijven.

Als je iets zou mogen veranderen in je leven, wat zou dat dan zijn?
Eigenlijk wil ik niets veranderen. Ik heb heel lang gewacht om mezelf te binden aan één persoon, maar heb die zielsgenoot gevonden in Claudia en na de geboorte van ons dochtertje is alles eigenlijk in een stroomversnelling gegaan: nieuwe job, nieuw huis, nieuwe vrienden. Zalig is dat.

Wat zou je doen als je de loterij wint?
Dat hangt ervan af hé, hoeveel ik win :) Als het zoiets als Win For Life is, dan blijf ik mijn huidige job behouden. Maar als ik een groot bedrag in één keer win, dan vertrekken we op wereldreis, en schrijf ik een (foto)boek over die ervaring.

Welke tip/welk levensmotto wil je delen met andere vrouwen?
Je bent nooit te oud om te leren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten